Friday, 18 February 2011

MATLAMAT


Kekadang kita hidup kat dunia ni x taw pun ape matlamt kita……... ape kita nak capai…. Ape yang dikatakan cita2……. Kita x trfkr pun nak cipta maklamat trsebut…….

“entah, ak wat ikut ase suke ati jew…. Matlamt 2 skema sgt ler….” Kita yang mrendahkan diri sendiri bukan orang lain yang berbuat demikian…….. 

kalau kecik2 masa zaman muda mudi dl, klu ckgu tya sal cita2 smua jwb y gempaq2 pnyer........ doktor, polis, askar, pelukis dan macam2 ag.....xde seorg pun nak jadi gengster or penjenayah y diminati ramai... sebab 2 la kat lam movie pisau cukur 2, wujud dia pnyer cita2 nak kawin Tan Sri bila besar nnt...

 kalau matlamat lak nak balajar sungguh2 dan nak gembirakan mak ayah bila da besar nanti. korg msti inggt lagi kan..... tp bila da besar kita da x ingt pe yang penah kita tanam kan dulu.......tp bila da msk IPT xmo blaja leklok.. blaja alakadar jew ... orang kata cukup2 makan....

cam mane kita nak berjaya kalau arah tujuan pun xde..... tuhan pun susah la nak bagi kat kita sebab kita sendiri pun was2....

kalau tya semua nak jadi kaya, tp pernah x kita terfkr ape action kita tok jdi jutawan..... kita hanya nak tapi x take action.... patut ker org cam ni????

dan 1 perkara ag, kita slalu gelakkan cita2 dan matlamt org lain.... padahal semua matlamat penting walaupun dengar cam bodoh je.... mybe i2 ape yang seseorg hajati selama ni... tolong jgn cantas creativity org lain... hahahah.... lebih2 lak aku ni....

p/s: xde kene ngena ngan sape hanya peringatan tok diri sendiri sebenarnya...

No comments:

Post a Comment